Niet zomaar iets veranderen, eerst goed bedenken wat je wilt. Dat is het advies van Ineke over de inrichting van haar huis. Toen ze trouwde, nam ze min of meer automatisch de stijl van haar ouderlijk huis over. Maar in de loop van de tijd bleek dat helemaal niet háár stijl te zijn! Lees gauw verder voor een vrolijke binnenkijker.
Geschreven door Suzanne
Over Ineke Stout – Willemsen
Hoi! Ik ben Ineke, 27 jaar en getrouwd met Augustijn. Samen hebben wij twee kinderen: Rosemarijn (2017) en Luc (2020).
Ik ben hier en daar actief in het onderwijs, maar blog vooral voor mezelf op thestoutjournal.com en heb daarnaast een tekstschrijfbureau.
Lekker veel thuiswerk dus, wat ideaal is met twee kinderen.
In wat voor soort huis wonen jullie? Vertel daar eens iets over.
Wij wonen in een rijtjeshuis van de jaren ’90. Een heel standaard indeling, die je bij de meeste nieuwbouwhuizen nu nog steeds ziet. Een kleine voortuin en een kleine achtertuin. We wonen er nu sinds ons trouwen (2017) en begonnen met grijze en olijfgroene muren. Donkere houten meubels en een eikenhouten vloer. Nu ben ik zelf een mens dat kleur nodig heeft, dus je kunt je voorstellen dat deze combinatie me totaal niet blij maakte.
Waarom vind je het leuk om met interieur en styling bezig te zijn?
Ik houd van verandering. Eens in de zoveel tijd bedenk ik of ik alles niet weer eens anders neer kan zetten, anders kan stylen of gewoon weer opnieuw aan te kleden. Ik denk dat het me zo aantrekt omdat ‘nieuw’ me een blij gevoel geeft, een nieuw begin, fris en opnieuw afgemaakt. Ik doe dan ook niet zomaar even snel iets. Eerder deed ik dat wel en het resultaat maakte me niet vrolijk. Nu denk ik er langer over na, maak ik moodboards om al mijn ideeën een plekje te geven in de ruimte die ik style. Dat geeft rust en je ziet van tevoren meteen of het gaat werken of niet.
Wanneer klopt het plaatje in huis voor jou?
Wanneer er kleur is, wanneer het af is en me rust in het hoofd geeft. Dat is erg terug te zien in onze huiskamer: kleur, stoer en het is gewoon helemaal af. En het liefst ook iets wat niet ‘standaard’ is, iets wat je niet zomaar terugziet bij anderen. Het heeft even geduurd voordat ik wist wat ik wilde, maar door moodboards te maken kwam er een totaalplaatje en dat klopt nu helemaal!
Noem eens wat begrippen die in je opkomen als je aan het thema ‘wonen’ denkt…
Thuisgevoel, eigen, ruimte, kleur, rust, stoer, duurzaam.
Hoe zou je jouw stijl omschrijven? Stoer, kleurig, warm en industrieel.
Wat is jouw grote inspiratiebron? Of heb je er meerdere?
VTwonen heeft best wel wat inspiratie gegeven. Maar dan niet om het compleet na te doen. Vooral kijken hoe men een geheel maakt van een ruimte. En daarvan leren.
Mijn ouders hebben een heel andere stijl in huis: sober, landelijk. Dus toen ik trouwde en mijn eigen huis inrichtte, ging ik ervan uit dat dit ook bij mij paste. Dus begon ik op die manier. Met die kleuren, met die stijl. Maar het maakte me helemaal niet blij. Daarom hebben we alles compleet omgegooid en zijn we bijna met alles opnieuw begonnen. Kleur, meubels en decoratie.
Bij welk plekje in huis duurde het lang voor je tevreden was?
Het toilet! We zijn er nu eindelijk aan toe om die ook echt te gaan vernieuwen, maar hoe klein dat hokje ook is, het is niet zomaar even mooi gemaakt! Het is in het begin van ons huwelijk wel wat opgeknapt, maar het is nooit afgemaakt en dat is me nog altijd een doorn in het oog. Daarnaast ook de keuken. Die is aan de beurt, als de het toilet klaar hebben.
Welke vijf dingen mogen écht nooit meer weg uit jouw huis? Waarom ben je hier zo aan gehecht?
- De ronde eettafel! Het geeft het idee dat je meer ruimte hebt dan wanneer er een rechthoekige tafel staat.
- Het melkmeisje in de gang. Dat was een must en ik ben er nog altijd heel erg blij mee.
- De fotomuur in de huiskamer. Ik heb expres gekozen voor iets wat makkelijk te veranderen en uit te breiden is.
- De industriële open boekenkast. Heerlijk om te zien wat ik in huis heb. En wat ik er ook fijn aan vind: de onderste plank is voor het speelgoed van de kinderen. Niet alles hoeft netjes achter deurtjes te worden weggestopt.
- De wandplanken in de keuken. Het is niet alleen functioneel, maar zorgt ook voor een nette scheiding tussen huiskamer en keuken. Het maakt alles net wat meer af.
Welke stylingtip wil je aan de lezeressen van Theetijd meegeven?
Sowieso niet impulsief ergens aan beginnen. Bereid het voor, denk er goed over na, kijk of je ideeën echt wel bij elkaar passen en of het bij elkaar één geheel is. Nee? Kijk dan gewoon op je gemak hoe je het anders kunt doen. Pas als je echt zeker van je zaak bent, kun je beginnen. Het zorgt er zo voor dat je minder snel gefrustreerd raakt, omdat je gewoon precies weet wat je moet doen en hoe je het wilt hebben.
Interieur dilemma’s
Zwart of wit:
Zwart! Ik houd van een stoere look, dus zwart is absoluut aanwezig in mijn huis.
Kringloop of nieuw:
Beiden. Ik houd van nieuw, maar vind het ook heerlijk om te neuzen in de kringloop en daar schatten te vinden voor in huis.
Minimalistisch of over the top
Minimalistisch. Ik houd niet van veel prullen of veel decoraties. Ik heb al een open kast, dus als je daarbij nog meer prullen hebt, maakt het gauw rommelig. Rommel geeft onrust.
Vaste inrichting of vaak wisselen
Qua meubels verander ik niet zomaar (meer), maar een ander kleurtje of een upgrade? Ja! Als het me niet meer blij maakt, moet het gewoon anders.
Je woont en leeft in je huis, dus moet het wel een plek zijn waar je graag wilt zijn!
Recente reacties